Главна / Култура / Изабране најлепше Косовке девојке општине Липљан

Изабране најлепше Косовке девојке општине Липљан

kosovka_devojka_lipljan
Архива: rtg.rs

Након полуфиналног избора у Штрпцу одакле је и започет избор за најлепшу Косовку девојку, полуфинално вече одржано је и у Липљану, дан после у порти цркве  Светих Флора и Лавра. Манифестацији је присуствовао велики број грађана којима се на самом почетку обратио шеф бироа владине канцеларије за КиМ Бранимир Стојановић.
Професионалним наступом ову манифестацију започео је и завршио једини ансамбл који негује и шири културно  богатство Косова и Метохије, ансанбл „Венац”. Своје кореографије извели су и КУД „Цветко Грбић“ из Штрпца, КУД „Младост“ из Доње Гуштерице, мушка певачка група КУД-а Младост из Готовуше, иначе победници серијала Шљивик, као и фолклорна група из Липљана.
На полуфиналној вечери учешће је узело 11 девојака.Према одлуци петочланог жирија у финале су прошле три најлепше девојке које ће своју општину представљати 26 јуна у порти манастира Грачаница на финалној вечери избора за најлепшу Косовку девојку. Титулу друге пратиље понела је Петранка Јоргић из Липљана, прва пратиља је Душица Шубарић из Доње Гуштерице а најлепша Косовка девојка са територије општине Липљан је Милица Ћурчић из Добротина. Полуфинално вече за Општину Обилић биће одржано у дворишту цркве у Племетини у уторак 18 јуна.

Покровитељ Видовданских свечаности је Министарство културе Републике Србије и Канцеларија за Косово и Метохију, а организатор ове манифестације је Дом културе Грачаница и Скупштина града Приштина.

Check Also

Зоран Симић новом песмом осваја публику

Подручје централног Косова и Метохије изнедрило је до сада велики број младих и талентованих певача. …