Главна / Вести / Косово и Метохија / Дачић: Војна сарадња са Тираном је још једна лоша порука из Приштине

Дачић: Војна сарадња са Тираном је још једна лоша порука из Приштине

dacicПремијер Србије Ивица Дачић оштро је осудио потписивање војног споразума Косова и Албаније. Дачић је на свом Facebook профилу поручио да то представља још једну лошу поруку.

„ Војна сарадња са Тираном је још једна лоша порука из Приштине, која је за сваку осуду. Ипак гарантујем да ће Србија знати како да и на то реагује, као што је и до сада знала. Пред нама су тешки разговори са ЕУ, али и са Приштином, а о овоме ће свакако бити речи“ поручио је премијер Дачић.

dacic_facebook_vojna_saradnja_kosova_albanije

  • Војни споразум Косова и Албаније
Да подсетимо, Косово и Албанија су потписали споразум о војној сарадњи, као и боравку припадника једне оружане снаге на територији друге, јавили су данас косовски медији.Споразум су у Призрену потписали министар Косовских снага безбедности Агим Чеку и министар одбране Албаније Арбен Имами.Како је наведено, споразум садржи процедуру за улазак и излазак као и привремени боравак и статус припадника Оружаних снага Републике Албаније и припадника Косовских заштитних снага на територији друге стране потписнице.Албански министар је казао да потписани споразум потврђује да се плодоносна сарадња две стране наставља. Имами је рекао и да је успостављање блиских односа оружаних снаге Косова и Албаније могуће јер обе стране иду путем интеграције у НАТО.

Check Also

Резултати за четири сумњива случаја у току дана, још три лица узоркована

Резултате за четири узорка која су прекјуче узоркована а послата су на Институт “Торлак” још …