Главна / Вести / Косово и Метохија / Вулин уручио индексе бруцошима у Лепосавићу

Вулин уручио индексе бруцошима у Лепосавићу

vulin

Министар без портфеља Владе Србије задужен за Косово и Метохију Александар Вулин  данас је у Лепосавићу  обишао Високу економску школу струковних студија из Пећи са привременим седиштем у Лепосавићу и том приликом је са професорима уручио индексе студентима прве године.

„Влада Републике Србије учиниће све да сви ви који данас добијете индексе ове школе наставите да се образујете по прописима државе Србије“, рекао је Александар Вулин.

Он је нагласио да су сви млади дошли овде по знање и да се нада да ће га у тој установи и стећи и да ће сутра бити мудрији и образованији од старијих генерација. Вулин је студентима пожелео много успеха у школовању и останак на Косову и Метохији.

У овој школској години на прву годину трогодишњих студија на финансирање из буџета Србије испуњена је квота од 300 а 45 је уписано на самофинансирање. Ова образовна установа организовала је наставу на три смера и то: финансијски менаџмент, менаџмент малих и средњих предузећа и спољно трговинско пословање и царински менаџмент. Вулин је из Лепосавића отпутовао у Косовску Митровицу где ће са министром просвете Томиславом Јовановићем бруцошима Приштинског универзитета уручити индексе.

Извештава: Славољуб Савић

 

Check Also

У Србији до сада тестирано 5.000 особа, потврђено нових 111 случајева

На Институту Торлак у последња 24 сата тестирани су узорци 637 особа од којих је …