Косово

Канцеларија за КиМ наставља да подржава Канцеларију за младе у Косовској Митровици

Канцеларију за младе у Косовској Митровици посетили су представници Канцеларије за Косово и Метохију, руководилац групе за привреду и економски развој Марија Вујовић и руководилац групе за пољопривреду и рурални развој Тања Јурић Тркуља. У оквиру ове Канцеларије организовани су различити садржаји за младе едукативног, културног и спортског карактера у циљу даљег професионалног усавршавања и едукације.

Вујовић је овом приликом поручила да ће Канцеларија за Ким наставити да подржава рад својих колега у Косовској Митровици.

„Они су се потрудили да простор у коме раде осавремене толико да он буде у потпуности стављен у функцију младих. Ја се надам да ће пројекти које буду спроводили са младима бити на сервис младих и њихово задовољство, из области спорта, образовања, културе и заштите здравља. Надам се да ћемо у неком наредном периоду сви гледати имплементацију тих активности кроз дечицу и младе који овуда трчкају и шетају. У суштини, они раде веома леп и племенит посао, посао остављања заједнице младима. Канцеларија за КиМ ће увек бити ту да их у томе подржи, финансијски и морално, у сваком погледу“, казала је Вујовић. 

Координатор Канцеларије за младе Николај Запорожац је рекао да су циљ и сврха посете представника Канцеларије за КиМ подржавање младих на  сваком кораку.

„Канцеларија за младе је леп центар где ће се млади окупљати који ће уприличити сваког суграђанина, јер знамо да је ово град студената и омладине. Ми ћемо кроз Канцеларију за младе успети да одржимо разне активности едукативног, културног и спортског карактера. Просторије које имамо и оно што нам даје снагу је иновативни центар који је препун нових ствари, рачунара, интерактивних табли и кутка за дружење који ће помоћи младима да стекну нова искуства, попут пријемног испита и било каква помоћ да им је потребна, Канцеларија за младе ће бити ту”, рекао је Запорожац.

Он је додао да је уз помоћ општине и Канцеларије за млада направљен и  Омладински културни центар који ће имати садржаје за младе. 

,,У том објекту биће организована дружења и културни догађаји и активности. Ми ћемо се потрудити да на најбољи могући начин спроведемо све активности како треба“, навео је Запорожац.

Извор: ТВ Мост; Фото: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон