Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Култура

У Дому културе „Стари Колашин“ отворена изложба икона Петре Коснић „АГИОС“

У оквиру свог ликовног програма у Дому културе „Стари Колашин“ вечерас је отворена изложба икона „АГИОС“ Петре Коснић.

Захваљујући изузетној сарадњи, како са ликовним уметницима тако и са институцијама културе, у Галерији Дома културе „Стари Колашин“ током године смењују се изложбене поставке изванредне уметничке вредности., па је тако и ова изложба пронашла своје место у овој установи културе.

Петра Коснић је завршила Аццадемиа дел Луссо Милано у Италији, а након тога Академију СПЦ за уметност и конзервацију. Паралелно је студирала Православни богословски факултет, Универзитет у Београду где је такође завршила основне и мастер студије.

Тренутно је на докторским студијама Православног богословског факултета Универзитета у Београду на катедри за литургику. До сада је насликала преко шездесет радова који се налазе у црквама и манастирима СПЦ као и у домовима верног народа.Поред трајно изложених икона у многим Храмовима имала је и двадесет девет самосталних изложби широм Балкана.

Учествовала је и на преко четрдесет групних изложби.

Тренутно живи и ствара у Београду.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон