Главна / Друштво / Мештани Сушице започели изградњу Црквеног дома

Мештани Сушице започели изградњу Црквеног дома

crkvaУ дворишту цркве  Св. Димитрија у Сушици, данас су мештани овог села заједно са парохом Ненадом  започели  изградњу Црквеног дома који  ће служити за прославу сеоске славе, сечење славског колача као и за све  остале потребе током празника.

Председник црквеног одбора Сушице Момир Јовановић , каже да је свака помоћ добродошла и да  сви који буду могли да помогну било како , могу да се придруже и да дају свој допринос.

Мештанин Сушице Новица Костић, истиче да је ово иницијатива црквеног одбора, јер не постоји други објекат у дворишту цркве Св.  Димитрија.

dvoriste“Постоје  одређена средства која смо прикупили и чекамо помоћ Друштва руског-српског пријатељства, помоћ је добродошла од свих, јер је ово потребно мештанима да би дочекали своје госте” каже Костић.

Иначе, сећање и записи казују да је Сушица једно од најстаријих српских села на Косову и Метохији. Помиње се први пут у повељи светог Краља Милутина из 1321. године као посед манастира Грачанице. Из тог давног периода је и црквиште изнад села и селиште као и гробље испод села.

Check Also

Свечаним приредбама обележена школска слава на централном Космету

Светосавском химном и пригодним културно-уметничким програмом, ученици и наставници на централном Космету обележили су школску …