Главна / Вести / Косово и Метохија / Ухапшена двојица Срба на централном Косову

Ухапшена двојица Срба на централном Косову

kosovo-srbija-kosovo-i-metohija-mapa-jpg_660x330Како Тањуг сазнаје, Косовска полиција ухапсила је двојицу Срба у селима Гуштерица и Сушица на централном Косову због сумње да су укључени у кријумчарење миграната и да су починили кривична дела преваре и фалсификовања исправа.

Ухапшени Срби лишени су слободе у полицијској операцији названој “Кум” рано јутрос због, како је саопштено из полиције, континуираног кријумчарења миграната и фалсификовања путних исправа.

Слободе су лишени косовски Срби Д.Д и С.К. и они су, како сумњају у полицији, фалсификовањем разних путних исправа омогућавали одлазак различитим особама у земље ЕУ, прецизира се у саопштењу.

Истрага је спроведена под надзором Одељења за тешка кривична дела тужилаштва у Приштини, а у акцији је заплењен одређен доказни материјал међу којим су печати суда у Грачаници, седам печата различитих предузећа, како Тањуг преноси, југословенске личне карте, лаптоп рачунаре и слично.

Осумњиченим Србима по налогу тужиоца одређен је притвор, додаје се на крају полицијског саопштења.

Редакција Радио Грачанице је у телефонском разговору са командиром полицијске станице у Грачаници Братиславом Трајковићем добила информацију да командир Трајковић није у надлежности да даје изјаве о овом случају.

 

Check Also

Петковић: Велика Хоча памти славна времена и славну историју још од цара Душана

Директор Канцеларије за Косово и Метохију након Ораховца обишао је и Велику Хочу и разговарао …