Главна / Вести / Косово и Метохија / Вулин и Мур о бриселском споразуму

Вулин и Мур о бриселском споразуму

vulin i murДиректор Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин састао се данас са високим званичником Стејт департмента Џонатаном Муром с којим је разговарао о спровођењу договора постигнутим у дијалогу Београда и Приштине.

Како се наводи у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију, Мур је подржао напоре државног врха Србије у имплементацији бриселских договора и њиховом даљем учешћу у дијалогу чији је циљ побољшање живота Срба на Косову и Метохији.

Према његовим речима, на том путу има још много појединости које треба решавати.

Вулин и Мур су размотрили актуелна дешавања на Косову и Метохији, разменили мишљења о текућим изазовима на путу имплементације договора, а посебна пажња посвећена је припремама за одржавање локалних избора на Косову и Метохији заказаних за 3. новембар.

Вулин је истакао да је Влада Србије до сада успешно реализовала обавезе које је прихватила бриселским споразумима и подсетио да је највише државно руководство једногласно позвало Србе на Косову и Метохији и расељена лица да изврше своју грађанску дужност и изађу на изборе и тиме активно преузму решавање својих животних питања у своје руке, наводи се у саопштењу.

Извор: Тањуг

Check Also

Павлина Радовановић за РТВ Грачаница: И да буде најгоре нећу напустити мој Ораховац

„Косово и Метохија и мој Ораховац је  љубав која се не може описати речима. Моја …