Главна / Вести / Косово и Метохија / Одаловић: Договор са Србима на КиМ у право време

Одаловић: Договор са Србима на КиМ у право време

Veljko OdalovicГенерални секретар Владе Србије и шеф тима за примену бриселског споразума Вељко Одаловић изјавио је да је био последњи тренутак за састанак председника Србије Томислава Николића са Србима јужно од Ибра, јер рокови за локлане изборе на Косову неумитно теку.

“Последњи датум до када се морају предати листе кандидата је 4. септембар и до тада се морају регистровати бирачи”, рекао је Одаловић Радио Београду. Као највећи проблем код организације локалних избора на Косову он је навео несређен бирачки списак и инсистирање Приштине на томе да на пријави за упис у списак и за предају листе кандидата буде лого тзв. косовске државе, што је за Београд неприхватљиво.

Одаловић сматра да је премијер Ивица Дачић упутио поштену поруку, а не претњу када је рекао да ће сви државни функционери бити смењени уколико не раде у складу с државном политиком.

“Свако разуме ову порука, и свака друга порука у овом тренутку не би била одговорна, јер како објаснити међународној заједници да Влада Србије не води двоструку политику и да дозвољава да њени функционери раде против онога за шта се залаже влада”, казао је Одаловић.

Она је казао да ће питање исплате накнаде Србима на Косову и Метохији ускоро бити законски решено. “Разумем људе који су данас поставили барикаде у Јарињу, јер тако желе да скрену пажњу на проблем, али тај проблем биће трајно решен системским законом чија је израда у току”, рекао је Одаловић Радио Београду.

Извор: Vesti online

Check Also

Симић: Честитке свим градоначелницима, настављамо политику Вучића на Косову

Потпредседник Српске листе Игор Симић честитао је сви градоначелницима и одборницима Српске листе на преузетим …