Главна / Вести / Косово и Метохија / Адем Хоџа: Позивам све Горанце да изађу на изборе

Адем Хоџа: Позивам све Горанце да изађу на изборе

adem_hodza
Фото архива:РТГ

Председник привремених органа општине Гора на Косову Адем Хоџа, позвао је данас све Горанце да изађу на локане изборе, који су расписани за 3. новембар. Хоџа, којег је за представника именовала Влада Србије, рекао је да је са представницима Срба јужно од Ибра био ове седмице у Београду на састанку са председником Србије Томиславом Николићем, на коме је прихваћено да Срби и други неалбанци изађу на локалне изборе уколико они не залазе у питање статуса Косова.

“Ми, Горанци, ћемо изаћи на изборе иако смо оштећени тако што смо једина етничка заједница на Косову и Метохији која је после доласка међународних мировних снага изгубила своју општину Гора, коју смо имали пре рата”, рекао је Хоџа у Враништу.

Према његовим речима, Горанци ће на изборе изаћи са листом под називом “Јединствена горанска листа”, која ће бити у оквиру заједничке изборне листе коју је донела Влада Србије.

“Позивам све Горанце било где да се налазе да изађу на предстојеће локалне изборе и да дају свој глас својим кандидатиама на Јединственој горанској листи”, казао је Хоџа.

Он је позвао политичаре и интелектуалце у Гори, али и мањинске партије, као што су Центар демократске уније, лидера Хамзе Баље и Грађанску иницијативу Горанаца, лидера Мурсеља Хаљиљија да заједно са Јединственом горанском листом изађу на локалне изборе и да тако врате своју општину Гора.

Хоџа је рекао да је намера Горанаца да уђу у заједницу српских општина која треба да буде формирана после локалних косовских избора, јер у Гори школство и здравство раде по законима Републике Србије, која Горанце помазе и у свим другим сегментима живота.

Check Also

Опљачкана кућа Станише Станојевића у Бабином Мосту

Јучерашњом пљачком породичне куће Станише Станојевића, у српском селу Бабин Мост, у општини Обилић, настављаjу …