Главна / Вести / Косово и Метохија / Нема одлагања – Избори 3. новембра

Нема одлагања – Избори 3. новембра

Званичници косовске владе као и политичари и аналитичари у изјавама Тањугу оцењују да ће локални избори на KиМ бити одржани у планираном термину 3. новембра и да потешкоће у преговорима који се воде у Бриселу неће одложити њихово одржавање.

bojan_studio_3

Градончелник Грачанице Бојан Стојановић очекује да избори 3. новембра буду одржани, не види зашто је било ко тиме изненађен, јер, како наводи, избори се свуда одржавају сваке четири године, а једину логику у евентуалном померању датума види у спајању локалних и парламентарних избора.

“Ако је можда циљ да се споје локални и парламентарни избори и да буду истог датума, онда би то имало логике. У супротном локални избори треба да се одрже 3. новембра”, рекао је Стојановић у изјави Тањугу.

lajci

“Преговори иду планираном динамиком, а за 8. септембар је планиран поновни сусрет Дачића и Тачија. Није тачно да може доћи до изостајања избора 3. новембра, јер су они предвиђени по свим законским и уставним нормама. У том смислу треба истаћи и споразум од 19. априла, а затим и чењиницу да су гаранти целог процеса ЕУ и САД”, рекао је  за Тањуг члан косовске делегације у техничким преговорима са Београдом Дритон Лајци.

Check Also

Павлина Радовановић за РТВ Грачаница: И да буде најгоре нећу напустити мој Ораховац

„Косово и Метохија и мој Ораховац је  љубав која се не може описати речима. Моја …