Главна / Вести / Косово и Метохија / Караџић: Настављамо са инвестицијама у покрајини

Караџић: Настављамо са инвестицијама у покрајини

Председник привременог органа Скупштине града Приштина Љубинко Караџић гостујући у јутарњем програму Радио Грачанице рекао је да је за пар недеља колико ради Веће  успешно решоло неколико проблема. Караџић је напоменуо да Канцеларија за КиМ има низ активности којима се бави ових дана.

„У току су пројекти који ће у сардњи са Канцеларијом  бити спроведени. Један од њих је стогодишњица Гимназије у Лапљем Селу. Финансијски ћемо подржати прославу и обележавање. Поред тога, у плану је инсталација парног грејања у средњој Економско Трговинској школи која  једина на простору централног Космета није имала централно грејање, као и реновирање Дома културе у Лапљем Селу“, рекао јеКараџић.

Љубинко Караџић  говорио је и о проблему расељених лица,  истичући да је Комесаријат за избегла и расељена лица одобрио два пројекта, један  који се тиче грађевинског материјала и други који се тиче економског оснаживања расељених лица.

„Ова два пројекта су фази реализације, средства су обезбеђена, а у најави су још два пројекта по истом питању. Ускоро ће бити расписан оглас за пријављивање људи који испуњавају дате критеријуме. Сматрам да су људи који живе у контејнерским насељима једни од тих“.

Говорећи о проблему са којим се сусрело шест школа на централном Космету, а то је искључење електричне енергије због неплаћених рачуна, Караџић је истакао да су и тај проблем решили у првом дану.

„Канцеларија је издвојила средства, неизмирени рачуни су плаћени и школе могу неометено функционисати“, рекао је Караџић.

Check Also

Министар Ракић разговарао са генералном секретарком ОЕБС-а о политичкој и безбедносној ситуацији

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић се данас састао са генералном секретарком Организације за …