Главна / Вести / Косово и Метохија / Дачић на Космету 19.октобра

Дачић на Космету 19.октобра

dacicПремијер Србије Ивица Дачић посетиће 19. октобра Грачаницу и позвати тамошње Србе да учествују на локалним изборима на Косову, заказаним за 3. новембар, пише дневни лист Политика у издању од четвртка.

Како наводи овај лист позивајући се на изворе из Дачићевог окружења, изјава косовског премијера Хашима Тачија да српски званичници на Косову могу само да посете манастире јужно од Ибра је Тачијева “предизборна кампања”.

“Не интересује ме како ће они то да образложе, хоћу да идем на Косово, то мора да ми се обезбеди и крај”, рекао је Дачић новинарима у среду у Полицијској академији. Дачић је истакао да државни функционери током предстојећих посета
Косову неће учествовати на класичним партијским скуповима, јер долазе као државни функционери.

“Ми као држава Србија имамо интерес да позовемо грађане да изадју на изборе и тиме учествујемо у кампањи. Форма је небитна, важно је да будемо с нашим народом, позовемо га да изађе на изборе и подржи листу иза које стоји држава Србија”, навео је Дачић.

Председник Владе Србије пренео је у среду специјалном известиоцу УН за људска права интерно расељених особа Чалоку Бејанију да се интерно расељенима са Косова мора омогућити право гласа на предстојећим локалним изборима.

Check Also

Пљачке продавница у Прековцу код Новог Брда

Две продавнице опљачкане су током ноћи у селу Прековце код Новог Брда, а пљачкаши су …