Главна / Вести / Србија / Николић замрзао учешће на трилатералним сусретима Србије, БиХ и Турске

Николић замрзао учешће на трилатералним сусретима Србије, БиХ и Турске

nikolicПредседник Србије Томислав Николић замрзао је учешће на трилатералним сусретима Србије, БиХ и Турске и очекује извињење Турске због скандала који је у Призрену направио председник Владе Турске Реџеп Тајип Ердоган, саопштено је данас из прес службе председника Србије.

“Преузимањем председничке функције, преузео сам и добре односе са Турском, које је успоставио мој претходник, бивши председник Србије. Трудио сам се да те односе претворим у искрено пријатељство два народа. Све време сам упозоравао председника Турске да, у најмању руку, није пристојно што турски званичници траже од других држава да признају “независност” Косова”, навео је Николић.

Председник Србије наглашава да је скандал који је у Призрену направио председник Владе Турске грубо и безобзирно рушење успостављених добрих и пријатељских односа, непоштовањем и грубим гажењем суверенитета Србије, ревидирањем историје.

Кемал Ататуркове идеје више нису идеје руководства Турске, додаје Николић и поручује:
“Очекујем да у Турској победи разум и да се Турска извини Србији због ове агресије без оружја.”
“До тада, као председник Србије, замрзавам своје учешћће на трилатералним сусретима Србије, БиХ и Турске, зато што то није скуп ратнохушкачких земаља, већ демократских држава, које државнички разум води ка миру на Балкану“, закључио је председник Србије.

Извор: Танјуг

Check Also

Грађани су изгласали уставне промене на референдуму

Грађани су изгласали уставне промене на референдуму и Србија је данас послала веома позитивну слику …