КосовоНасловна

Адвокат Миљковић: Душану Обреновићу продужен притвор за још два месеца

Адвокат Предраг Миљковић потврдио је за Косово онлајн да је Душану Обреновићу, ухапшеном 29. маја у Звечану, притвор продужен за још два месеца.

Миљковић је рекао да је у петак примио путем мејла решење Специјалног суда у Приштини да се Обреновићу продужава мера притвора до 27. децембра ове године.

„Ово ће бити четврто продужење притвора. Сматрамо да је суд до сада требало да уважи наше жалбене наводе и наше одговоре на захтеве Тужилаштва и Обреновићу одобрити меру јемства или неку другу блажу меру“, рекао је Миљковић.

Адвокат је рекао да је његов брањеник Душан Обреновић, који се већ пет месеци налази у притвору, саслушан у Тужилаштву 20. октобра.

„Он је дао исказ и сматрам да би се тиме требало испунити услови за његово пуштање, да се брани са слободе. Ми смо данас предали жалбу Апелационом суду у Приштини, и очекујемо да ће они имати више разумевања“, поручио је Миљковић.

Обреновић је ухапшен пре избијања нереда у Звечану 29. маја, а ухапшен је под оптужбом за напад на припаднике Кфора и Косовске полиције. 

Он је током задржавања у полицији брутално претучен од стране припадника Косовске полиције, а након одређивања притвора, пребачен је у затвор у Подујеву где се и сада налази.

Официр за везу Београда и Приштине Дејан Павићевић изјавио је раније да су Обреновић и Петровић приведени без обзира на то што постоје докази да нису ни на који начин учествовали у нередима 29. маја у Звечану, јер их је Кфор одвео 20 минута пре него што је све почело.

Радош Петровић је пуштен 23. јуна да се брани са слободе.

Извор: Косово Онлајн

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон