ЛокалнеНасловна

Одржана инфо сесија „Жене у пољопривреди“

У организацији Одељења за пољопривреду и шумарство Општине Грачаница у Грачаници је данас одржана инфо сесија на тему „Жене у пољопривреди“. Подршку им је пружила председница Љиљана Шубарић.

Инфо сесија окупила је жене са територије општине Грачаница које у привреди већ имају искуства, као и оне које би хтеле да покрену сопствени бизнис, а све у циљу оснаживања жена и ефикасније пољопривредне производње.

Инфо сесију је отворила председница Општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић која је истакла да од доласка на ту позицију покушава да охрабри и економски оснажи жене, кроз различите пројекте и у сарадњи са бројним организацијама чије је деловање на пољу родне равноправности.

„Сваке године имамо све више жена и на утицајним позицијама, први пример је и Општина Грачаница где су жене на руководећим позицијама и ми смо отворени за сваки вид подршке. Ту смо да женама пружимо помоћ око техничких ствари, да им помогнемо око пројеката, да им пружимо неопходне информације, да разменимо искуства, повежемо са женама које су унапредиле свој рад и слично“, казала је председница Шубарић.

Директор пољопривреде и шумарстава Драгиша Стојановић казао је да је ово први састанак овог типа, те да ће организовати и убудуће у циљу давања подршке, знања и искустава женама у пољопривреди.

„Има много новина и донатора који желе да нам помогну, а ми смо ти који треба једноставно да тражимо помоћ и донације. Треба да сви заједно будемо спремни и ово је главни циљ ове инфо сесије“, казао је Стојановић.

Директорица Туристичке организације Грачанице (ТОГ) Сандра Ђокић истакла је да је радује чињеница да се на догађајима у организацији ТОГ-а појављују жене које су већ дале огроман допринос нашој заједници и које су већ оствариле резултате.

„Не бих волела да се виђамо само на догађајима, већ да се на оваквом скупу појаве позитивни примери како смо успели да оснажимо жену и да то буде пример осталим које су мање видљиве или немај могућности да буду овде јер их друштво није препознало или се саме нису препознале у друштву“, рекла је Ђокић.

Извор: Општина Грачаница

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон