Србија

Ђурић: Правда није задовољена ни после две деценије након погрома Срба са КиМ

Амбасадор Србије у САД Марко Ђурић изјавио је поводом погрома Срба са КиМ да правда још није задовољена ни после две деценије и додао да „етнонационалистички режим“ премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија „лажима покушава да цинично изврне историју тог погрома“.

„И после две деценије људска права, егзистенција и само постојање српске заједнице и даље су озбиљно угрожени. Србија ц́е остати чврста у тражењу правде и заштити свог народа, културе и наслеђа на територији Косова и Метохије“, написао је Ђурић друштвеној мрежи X.

Оценио је да је погром имао за циљ брисање целокупне српске етничке групе на КиМ, заједно са њеним културним, историјским и духовним наслеђем.

„Убијено је 28 људи, а стотине су рањене, док су хиљаде Срба и неалбанаца преко ноц́и насилно исељене са земље својих предака. Стотине цивилних и црквених имања спаљено је до темеља. Три године након што је свет видео уништење статуа Буде у Авганистану, спаљена је још једна локација УНЕСКО-а, Црква Пресвете Богородице Љевишке у Призрену“, истакао је Ђурић.

Ђурић је уз објаву поставио Јутјуб линк документарца „Злочин без казне“.

Извор: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон