ВестиКосовоЛокалнеНасловна

Грађани Грачанице револтирани због могућег укидања платног промета у динарима

Грађани Грачанице огорчени су због најаве могућности да ће од 1. фебруара у платном систему Косова постојати само евро, односно да постоји реална опасност да своје плате и пензије више неће моћи да примају у динарима.

“То је нешто најопасније што је могло да се деси народу на Косову. Свака мука задеси нас овде. Ми планирамо овде да живимо. Не може нешто да се затвара него да се отвара и да живи народ”, револтирана је Верица Младеновић из Бадовца код Грачанице.

Љубомир Максимовић из Грачанице каже да због ових најава држава Србија мора брзо да реагује.

“Биће катастрофа ако се то деси. Држава Србија мора брзо да реагује иначе нема опстанка српског народа јер нас је свакога дана све мање и народ се исељава. То не сме да се дозволи”, поручује Максимовић.

Да ће сценарио који се најављује тешко погодити грађане сматра и Јовица Живић из Добротина.

“Морамо да идемо у централну Србију да подигнемо плате, пензије, социјална примања и дечији додатак. Није добро”, рекао је Живић.

Иначе, већ месец дана у Грачаници су појачани редови испед Поште Србије и експозитуре НЛБ Комерцијалне банке која од 1. фебруара затвара све експозитуре на Косову.

Централна банка Косова саопштила је јуче да је на седници одржаној 27. децембра Одбор те банке донео Уредбу о готовинском пословању према којој је једина валута која може да се користи на Косову за готовинске трансакције у готовини и платном систему – евро.

Извор: Косово онлајн

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон