Косово

Испред Поштанске штедионице у Зубином Потоку још један дан у редовима за динаре

Испред Филијале Поштанска штедионица у Зубином Потоку јутрос у реду стоје герантодомаћице и лични пратиоци, очекујући да подигну бар део динарских средстава, као би намирили најосновније потребе.

У једном се сви слажу и наглашавају да им држава Србија обезбеђује редовна примања, чију исплату им Приштина ускраћује.  

“Све нам је јасно и знамо шта све Србија чини да нам помогне. Посао који радим подразумева љубав и хуманост према онима којима је помоћ потребна. Приштина, по свему судећи, не зна за хуманост, већ беспоштедно покушава да нам отежа ионако тежак живот”, кажу окупљени у Зубином Потоку.

Лични пратиоци, којима је често накнада за пружање услуга и неге болесног детета  једино примање, јер због ситуације у којој се налазе нису у могућности да раде, сада имају муку више.

“Не знам да ли свет види у каквој смо ситуацији и колико смо немоћни. Кад немаш ништа и 10.000 динара је право богатство, а Приштина и то хоће да нам ускрати”, наглашавају на[и саговорници.

Држава Србија чини максималне напоре да помогне свом народу и чини све да се неразумна одлука Приштине, коју осуђује цела међународна заједница, чак и земље које су признале такозвано Косово, стави ван снаге.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон