Косово

Канцеларија за КИМ: Подметнут пожар на поседу Дончића у селу Клина још један атак на Србе и њихову егзистенцију

У току претходне ноћи запаљен је помоћни објекат на поседу повратника Љубише Дончића, у селу Клина. Том приликом изгорело је неколико стотина бала сена које су ту биле смештене, а уништен је и објекат, саопштила је Канцеларија за КиМ.

У саопштењу се наводи да Дончић није био код куће у тренутку када је пожар подметнут, као и да је јутрос  затекао штету коју је пријавио полицији. 

,,Овај атак на његов дом, али и на његову егзистенцију унео је
немир у породицу Дончића, али и на остале српске повратнике у Клини”, истакнуто  је у саопштењу.

Канцеларија за КиМ подвлачи да ће помоћи породици Дончић да надокнади штету коју је претрпела и пружити сву подршку, Србима како би  одолели свим притисцима којима су изложени.

,,Учесталим и континуираним нападима на приватне поседе, подметањем пожара, обијањем кућа и другим провокацијама, албански екстремисти врло јасно желе да покажу Србима да им неће дати мира, док их не протерају из њихових кућа. Српски народ на Косову и Метохији само жели да живи у миру на својим вековним огњиштима, не дирајући никога, већ жели само оно што му припада, а управо су му сва људска права нарушена”, наводи Канцеларија и још једном позива  међународну заједницу да реагује.

,,Паљење трема породице Дончић је још једна варница на ужарену безбедносну атмосферу на простору КиМ, а несумњиво долази као директна последица Куртијеве реторике и једине политике коју он спроводи, политике уперене против српског народа. Жалосна је чињеница да међународна заједница никако да заустави Куртијеву политику насиља према Србима на простору КиМ”, поручују из Канцеларије за КиМ.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон