КосовоНасловна

Канцеларија за КиМ: Серија напада и пљачки српских кућа у срединама јужно од Ибра настављена новим упадом у српске куће у селу Доња Брњица код Приштине

Серија напада и пљачки српских кућа у срединама јужно од Ибра настављена је новим упадом у две породичне српске куће у селу Доња Брњица код Приштине – наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Док су се домаћини налазили на слави у централној Србији, лопови су провалили и извршили преметачину у кућама Божидара Ванића, као и Ранка и Срђана Милићевића, а штета ће накнадно бити утврђена.

Претходних дана у два наврата су обијене куће српских домаћина у општини Исток, као и кућа у Племетини.

Очигледно је да изгредници и екстремисти користе прилике у време великих празника и слава да ударају на српске домове, а политика некажњавања изгредника само поспешује таква дела.

У годинама за нама, готово да нема српске куће која се није нашла на мети екстремиста, а пљачком се Србима са једне стране угрожава егзистенција, а са друге стране безбедност, као највећи изазов са којим се наш народ на Косову и Метохији суочава.

Тога морају да буду свесни и представници међународне заједнице и предузму одлучне кораке у заштити и подршци српском народу, јер у политичким структурама у Приштини не постоји минимум воље или решености да се Србима осигура егзистенција и да се изгредници адекватно казне.

Напротив, свакодневним антисрпским потезима стимулишу напад на српску имовину и српски народ, од кога праве легитимне мете, са јединим циљем, да протерају Србе са њихових вековних огњишта – наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон