НасловнаСрбија

Мекгетиган с Вучићем: Србија постигла одличне резултате

Шеф Мисије Међународног монетарног фонда Донал Мекгетиган истакао је данас у разговору са председником Србије Александром Вучићем у Београду да је Србија постигла одличне резултате, строго поштујући препоруке ММФ-а и спроводећи циљеве дефинисане аранжманом са овом институцијом.

О томе, како је рекао, сведоче рекордне девизне резерве, добри резултати фискалне политике, висок прилив директних страних инвестиција, као и подаци са тржишта рада о снажном расту запослености, саопштила је служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Мекгетиган је нагласио да је Србија правовремено реаговала адекватним економским мерама на инфлаторне притиске и додао да су очекивања ММФ-а да стопа инфлације на крају године буде на нивоу или нижа од 8 одсто.

Говорећи о реформи државних и јавних предузећа, представници ММФ-а поздравили су кораке предузете у циљу трансформисања и стабилизације ЕПС-а и указали на неопходност убрзања реструктурирања државних предузећа.

Вучић је захвалио на оцени да Србија одговорно спроводи програм договорен са ММФ-ом.

Он је истакао да је сачувана макроекономска стабилност, као и добро пословно окружење и додао да је Србија, упркос бројним изазовима на глобалном тржишту, успела да очува економију, па чак и да је додатно ојача.

Одбор директора ММФ-а, на којем ће бити усвојен закључак о успешности друге ревизије аранжмана, биће одржан 21. децембра ове године.

Извор: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон