Косово

Одаловић: Запад жели да заокружи причу о Косову уласком Приштине у СЕ

Председник Владине комисије за нестала лица Вељко Одаловић изјавио је да политички Запад жели да уласком Приштине у Савет Европе заокружи причу о Косову као независној држави. Тај покушај, како каже, говори о озбиљном проблему међународног права и додаје да би таква одлука била преседан, али се нада да до тога неће доћи.

Одаловић је за Т а н ј у г указао да се захтевом да Приштина постане чланица Савета Европе као и са предлогом Резолуције о Сребреници у Уједињеним нацијама продубљује раскол у међународним организацијама.

„Треба да се направи озбиљна анализа смисла ових организација као што су УН које су обесмишљене. Савет Европе ако ово уради исто ће бити обесмишљен. Ове организације су прављене због малих држава, не због великих, да се оне под тим кровом по правилима која су договорена осећају сигурно и да те организације буду гарант сигурности,“ рекао је Одаловић.

Каже да ЕУ жели да закује причу пре избора за Европски парламент и да се зато жури са одлуком о пријему Приштине у Савет Европе.

Извор: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон