LokalneNaslovna

Odbojkaški klub „Vidovdan“: Prioritet nam je promocija bavljenja sportom

Odbojkaški klub „Vidovdan“ trenutno broji više od 150 članova, dece uzrasta od 5 do 17 godina, postoji od 2014 godine i od tada se bavi sportskom edukacijom dece. Treninzi se održavaju tri puta nedeljno u Gračanici, Donjoj Gušterici i Lapljem Selu, deca su podeljena u dve grupe, mlađu i stariju. Od ostalih klubova razlikuje nas bogato i dugogodišnje iskustvo u radu sa decom.

Trener odbojkaškog kluba „Vidovdan“ Dalibor Mikić kaže da naporno rade sa decom, trude se da ih animiraju, da im na treninzima bude što zanimljivije i uče koliko je zdravo bavljenje sportom.

„Imamo redovna takmičenja na kojima se deca druže, što se sadržaja treninga tiče držimo se onoga što smo mi naučili kao igrači, a pratimo i trendove na internetu da bi deci bilo zanimljivije, da bi privukli nove članove, a i da bi što manje vremena provodili uz telefone, jer znamo da je bavljenje sportom nešto najzdravije za decu“, rekao je Mikić.

Deca sa zadovoljstvom dolaze na treninge ponedeljkom, sredom i petkom, prija im da nakon škole budu aktivni i treninge lako usklađuju sa svakodnevnim obavezama.

Članovi ovog kluba organizuju i mnogobrojne turnire, a najveći od njih je Vidovdanski turnir koji okupi mnogobrojne goste iz naše zemlje, ali i regiona.

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button