ВестиНасловна

Канцеларија за КиМ: Градња полицијске станице у близини основне школе у Зубином Потоку нови је удар на мир и покушај застрашивања Срба

Власти Аљбина Куртија свакодневно настављају са ескалаторним и једностраним акцијама на северу Косова и Метохије које за циљ имају подизање тензија и изазивање нових криза и угрожавање опстанка нашег народа, саопштила је данас Канцеларија за КиМ, поводом почетка градње полицијске станице у Зубином Потоку, у близини основне школе.

„Таква у низу је и нова акција Аљбина Куртија да баш на велики српски празник Свету Петку отпочну радови на градњи полицијске станице Косовске полиције у непосредној близини Основне школе “Јован Цвијић” у Зубином Потоку и то на земљишту које је некада припадало овој образовној установи.

Родитељи деце која похађају ову школу, али и остали мештани Зубиног Потока, револтирани су и забринути због чињенице да ће им Куртијева полиција бити у близини деце. Тим пре, када се зна да та иста Куртијева полиција малтретира и пребија српску децу, пуца у ненаоружане Србе, свакодневно хапси, пресреће и малтретира миран српски народ и да они немају ни шта да траже на северу покрајине по слову споразума, а камо ли у близини школа!

После нелегално изграђених база на северу КиМ, у Зубином Потоку и Лепосавићу, градња полицијске станице у близини основне школе нови је удар на мир и покушај застрашивања српске заједнице која на Куртијеву полицију гледа као на окупаторску силу.

Поставља се питање на које треба да одговоре и сви представници међународне заједнице – због чега је Курти одлучио да баш сада крене у реализацију одлуке старе пет година и да гради своје полицијске станице у близни основне школе и да ли су слике тешко наоружане тзв косовске полиције оно што наша деца треба свакодневно да гледају и уз то одрастају? И да ли је то нормално било где у свету осим у Куртијевој “демократији”?“, стоји у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Извор: ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Проверите такође
Цлосе
Бацк то топ буттон