ДруштвоКосовоЛокалнеНасловна

Одржана традиционална хуманитарна акција “Доручак са гимназијалцима” у Грачаници

У центру Грачанице ученици приштинске Гимназије и ове године организовали су хуманитарну акцију “Доручак са гимназијалцима”. Циљ ове акције је да продајом сланих и слатких пецива, колача и разних других производа, прикупе новац за своје другаре који због лоше финасијске ситуације не могу да приуште матурску екскурзију.

Ученици приштинске Гимназије сада смештене у Лапљем Селу, на оригиналан начин помажу одлазак на матурску екскурзију својим друговима који су у лошој материјалној ситуацији. Доручак са гимназијалцима већ 5. година уназад одржава се у центру Грачанице, а млади гимназијалци надају се да ће продајом слатких и сланих пецива, ситних колача и разних других производа успети да остваре свој циљ.

“Ово је наша вишегодишња манифестација, укупно траје око 10 година. Десет година заправо, с тим да је од пре 5 година постала традиционална, што значи да се ми организујемо, направимо доручак, позивамо наше суграђане да се кроз неколико школских часова овде на овом тргу дружимо уз залогај, уз чашицу неког пића. Очекујемо да том приликом грађани дођу и купе храну коју су наши ученици припремили. Брижно је све припремано. Поштовани су сви хигијенско- технички услови. Деца су зајста се потрудила да се све лепо припреми и спакује” , рекла је Ана Костић, професорка Српског језика.

“Оганизатор је ученички парламент наше школе, међутим сви су се ученици одазвали како би скупили доста хране и продавали. Нема фиксне цене него је у хуманитарном облику, убацује се у кутију, колико ко може”, рекла је Анђела Димитријевић, ученица.

Куповином изложених производа акцију гимназијалаца подржали су многи наши суграђани, али и председница општине Грачаница са својим сарадницима.

“Као што знате општина Грачаница подржава све акције које су хуманитарног карактера и врло често смо и ми у сарадњи са туристичком организацијом организатори таквих догађаја и оно што хоћу да кажем јесте да је негде овде доброта у давању и да је врлина човека у давању, а давање ствара љубав. Ја овде видим пуно добре деце, добрих људи, овде видим хуманост на делу”, рекла је Љиљана Шубарић, председница општине Грачаница.

Матурска екскурзија ове године предвиђа обилазак и боравак матураната у Северној Италији, а гимназијалци се надају да ће овом акцијом успети да прикупе средства, довољна да на то путовање оду сви њихови дугови.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон