Политика

Вучевић предложио састав нове владе, први захтев оданост отаџбини

Кандидат за председника Владе Србије  Милош Вучевић предложио је у Скупштини Србије састав свог кабинета и поручио да чланови владе морају да буду тим, да ће морати увек да буду спремни да чувају националне и виталне интересе Србије, а да је његов први и једини захтев беспоговорна оданост отаџбини.ић.

,,Ово је састав тима владе Србије које вам предлажем, тима који ћу предводити као први међу једнакима. Чине га људи различитих политичких профила које красе разнолико професионално и животно искуство. Верујем да ће у томе бити наша снага способна да одговоримо на најразличитије изазове којих сасвим извесно неће мањкати“, рекао је Вучевић завршавајући експозе који је предстаљао три и по сата.

Он је рекао да је завет са овог места да не изневере народна очекивања и да све своје умне и физичке капацитете ставе у корист народа и отаџбине. 

,,Само тако ова влада ће бити успешна. Само тако испунићемо народна очекивања“, истакао је Вучевић и позвао на јединство и слогу јер се налазимо у преломним тренуцима када се мора показати љубав према отаџбини и предани рад.

,,Ко не буде у могућности да буде вођен овом мишљу и да побеђује за Србију, тај није достојан министарског звања. Ово је одсудна битка и одсудни момент наше народне победе“, поручио је Вучевић.

Он је рекао да од свих  чланова Владе Србије тражи не штеде своје снаге.

,,У тој  борби која нас чека, ја им никад нећу говорити напред, увек искључиво за мном. Морамо бити спремни да сваког дана мандата који нам поверите дамо све за Србију. А да своју једину отаџбину не дамо ни за шта“, истакао је Вучевић.

Он је предложио да Синиша Мали буде први потпредседник владе и министар финансија, Ивица Дачић, потпредседник владе и министар унутрашњих послова, Ирена Вујовић, потпредседник владе и министар заштите животне средине, Александар Вулин потпредседник владе, Александар Мартиновић министар пољопривреде и водопривреде, Адријана Месаровић министар привреде. 

Горан Весић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Дубравка Ђедовић-Хандановић, министар рударства и енергетике, Томислав Момировић, министар унутрашње и спољне трговине, Маја Поповић, министар правде, Јелена Жарић-Ковачевић, министар државне управе и локалне самоуправе, Томислав Жигманов, министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Братислав Гашић, министар одбране, Марко Ђурић, министар спољних послова. 

Тања Мишчевић, министар за европске интеграције, Славица Ђукић-Дејановић министар просвете, Златибор Лончар, министар здравља, Немања Старовић, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Милица Ђурђевић-Стаменковски министар за бригу о породици и демографију, Зоран Гајић, министар спорта, Никола Селаковић, министар културе, Милан Кркобабић, министар за бригу о селу, Јелена Беговић, министар науке, технолошког развоја и иновација, Хусеин Мемић, министар туризма и омладине, Дејан Ристић, министар информисања и телекомуникација, Дарко Глишић, министар за јавна улагања.

Новица Тончев, Ђорђе Милићевић, Усаме Зукорлић, Ненад Поповић и Татјана Мацура, министри без портфеља.

Вучевић и на крају прочитао здравицу краља Милана Обреновића упућену Србији.

Брнабић искључила Борислава Новаковић са седнице, изрекла и две опомене

Председница Скупштине Србије искључила је  са седнице Скупштине Србије посланика Народног покрета Србије Борислава Новаковића, зато што је пришао мандатару Владе Србије Милошу Вучевићу док је излагао експозе.

,,Немате право никоме да прилазите и физички угрожавате. Изађите напоље“, рекла је Брнабић Новаковићу.

Она је изрекла опомене посланику Демократске странке Срђану Миливојевићу и посланику Српске напредне странке Радославу Милојичићу због ометања говорника и угрожава слободе говора, зато што су добацивали док је Вучевић излагао експозе.

Посланици Новаковић и Миливојевић су донели и транспаренте испред Вучевића док је читао експозе, а реаговао је Милојич

Извор: Т а н ј у г; фото: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон