ДруштвоКосовоНасловна

Основци у Гораждевцу за Бранка Антића: Хуманитарни базар за хуманитарца

Ученици основне школе „Јанко Јовићевић“ у Гораждевцу су,  уз помоћ родитеља, директора, учитеља и учитељица, организовали новогодишњи хуманитарни, како би прикупили средства за лечење човека, који је годинама прикупљао и доносио помоћ за децу са КиМ, оснивача фондације „Српска солидарност “, Бранка Антића, који је тешко болестан.

Малишани су радо прихватили идеју своје наставнице ликовног Ане Гашић  да помогну Антићу, кога су многи од њих  лично упознали, када им је делио помоћ, коју је за њих несебично мприкупљао. 

„Почели смо да спремамо базар пре неких месец дана на ликовним секцијама. Деца од петог до осмог разреда су радила са мном а млађа деца су радила са учитељицама. Већ смо једном организовали базар прошле године тако да се то њима јако допало. Ове године су јако радосни, пуно су радили, знају да је то хуманитарног карактера. Такође су се одушевили када су чули да прикпљамо средства да донирамо за Бранка Антића. Они тог човека знају и лично тако да су ми испричали пуно анегдота са путовања, са доласка за поклоне и тако то“, казала је за Радио Гораждевац  наставница  Гашић.

Директор школе, Милан Анђелковић, пожелео је Бранку у име свих да буде здрав како би се и даље дружили.

„ Овај базар је наш покушај да се њему бар једним делом захвалимо и одужимо за све оно што је урадио за нашу децу из Гораждевца, али и за сву децу на Косову и Метохији. Велико хвала и желимо му брз опоравак“, рекао је Анђелковић за Радио Гораждевац.

Сва прикупљена средства биће уплаћена фондацији ,,Српска солидарност“, уз подстрек и искрене жеље ових малишана да Бранко победи болест.

Ово је други хуманитарни базар организован у овој школи,прошлогодишњи је био посвећен прикупљању новца за лечење дечака Александра Џаврића из Брестовика.

Извор: Радио Гораждевац / ТВ Мост

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон