НасловнаСрбија

Петковић: Поношеве злонамерне изјаве о састанку у Бриселу директно је настојање да се отежа преговарачка позиција Београда у дијалогу са Приштином

Поношеве злонамерне изјаве о састанку у Бриселу, као и малициозне твдње да се председник Александар Вучић на нешто обавезао страним моћницима, директно је настојање да се уруши позиција Србије и отежа преговарачка позиција Београда у дијалогу са Приштином – наводи се у саопштењу члана Председништва СНС Петра Петковића.

Наравно, испоставиће се да није први пут да је Понош обмануо јавност, јер у дијалог се наравно не разуме, али зато зна да сплеткари и лаже, прикривајући да је добар део обавеза из дијалога резултат споразума које је потписивао Борко Стефановић док је Понош био на власти!

У тим споразумима који су потписани 2011. године, Понош је прихватио да Борко потпише признање царинског печата, косовске личне карте, РКС таблице и приштинске возачке дозволе. Понош се сада прави наиван, али управо тзв. реципроцитет који је Курти увео у односу на споразум о слободи кретања, јесте директна последица споразума који су донети у време Поношеве власти.

Чист је безобразлук да сада Понош председнику Вучићу спочитава било шта у вези са Косовом и Метохијом, кад је управо захваљујући Вучићу повучено 27 признања тзв. Косова, док је у Поношево време 85 држава признало тзв. Косово.

Све време смо настојали да максимално ублажимо негативне последице Боркових споразума, који су нам нанели велику штету. Али и поред свега тога, Вучић је јасно у лице рекао лидерима ЕУ, али и много пута бројним светским званичницима, као и јавности, да никада неће признати независност Косова, нити допустити чланство тзв. Косова у УН и агенцијама и организацијама система УН.

Подсетићу још једном да је председник Вучић бираним и прецизним речима истакао да предлог ЕУ о Нацрту Статута о ЗСО може да буде основа за даље разговоре, али да се такође мора уважити и Нацрт Статута Управљачког тима, као и да све у будућем Статуту ЗСО, посебно када је реч о надлежностима, мора да буде у складу са споразумима из 2013. и 2015. године.

С тим у вези је јасно поручио и да може бити договорен само онај Статут који је такође и у складу са Резолуцијом 1244 и Уставом Републике Србије.

С друге стране, нема сумње да Понош полази од себе када говори о обавезама пред странцима, јер док је био на власти само је испуњавао наредбе западних сила и уништио српску војску, укинуо приштински корпус, због чега је и добио надимак Нато генерал – наводи се у саопштењу члана Председништва СНС Петра Петковића.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон