КосовоНасловна

Помоћница директора Канцеларије за КиМ Светлана Миладинов обишла породице Ћурчић и Милошевић, као и основне школе у Грачаници и Доњој Гуштерици

Посетом Основној школи  Кнез Лазар у Доњој Гуштерици, помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију Светлана Миладинов наставила је обилазак образовних установа на централном Космету. У разговору са директором ове школе Драганом Максимовићем, Миладинов се упутила у актуелно стање и рад ове просветне установе.

У току посете Миладинов је разговарала и са члановима породице Ћурчић из Добротина, која има шесторо деце, као и са члановима породице Милошевић у Доњој Гуштерици.

У току посете породици Ћурчић, Светлана Миладинов је истакла да се ради о дивној породици, племенитој и да је у разговору са домаћином Александром увидела да је дошла у дом који зрачи топлином, позитивном енергијом и захвалношћу.

 – Канцеларија за Косово и Метохију је увек уз свој народ, поштује вишечлане породице. Ми смо пре два месеца запослили Александра у општини Липљан у јавном предузећу. Он сада има стално примање и ова дивна деца имаће сигурност за опстанак и останак на простору Косова и Метохије. Наравно, то није све, Канцеларија ће наставити да прати рад и живот ове породице, као и осталих породица којима смо помогли. Не само у вези запослења, већ и поделом механизације, јер је господин Александар вредан пољопривредник. Када буде расписан конкурс у Канцеларији за КиМ , он ће моћи да се пријави за доделу одређених машина. Ми ценимо кад је неко вредан, радан, поштен и увек смо ту да помогнемо и изађемо у сусрет – истакла је Миладинов.

„ На овим просторима можемо да опстанемо само радом. Желео бих да се захвалим Канцеларији за Косово и Метохију, општини Липљан и  републици Србији на помоћи да останемо овде и да идемо у нове победе.“ – изјавио је Александар Ћурчић.

Светлана Миладинов, у току своје посете обишла је и основну школу Краљ Милутин у Грачаници, где је о раду ове установе, као и резултатима и успесима разговарала са директором школе Владимиром Милкићем.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон