ДруштвоКосовоЛокалне

Потписан Меморандум за реализацију пројекта „Интегра“, петоро корисника добило грантове за покртање бизниса

Председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић потписала је са представницима немачке Фондације за одржив економски развој – Преда плус Косово и WЕнтрепренеур – Меморандум о сарадњи на пројекту „Интегра“ – Подстицање одрживе локалне реинтеграције жена, младих и локално угроженог становништва на Косову.

Захваљујући овој сарадњи и пројекту, петоро грађана из општине Грачаница добиће грантове, односно средства за покретање сопственог бизниса, а све у циљу економског оснаживања и развоја, односно самозапошљавања. Петоро корисника данас је у згради Општине Грачаница такође потписало уговоре за покретање стартап бизниса.

Они ће заједничи бити подржани од стране Пројекта „Интегра“ и Општине Грачаница у укупном износу од 12.500 евра. Интегра ће обезбедити 84 % средстава, док ће преосталих 16 % суфинансирати Општина Грачаница.

Председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић честитала је добитницима грантова и пожелела им успеха у будућем раду. Представницима организације Преда плус Косово, као и осталим партнерима, захвалила се на томе што су одлучили да се и овај пројекта спроведе у нашој општини.

„Захваљујући доброј сарадњи успели смо зајендички да допринесемо економском развоју, доносно да помогнемо људе који желе да живе и зарађују од свог рада. Важно је да се зна да ћемо овакве пројекте и вредне људе увек подржавати“, казала је Шубарић.

Представници Преда плус Косово казали су да је Општина Грачаница једна од најбољих партнерских општина са којом је до сада реализовано низ пројеката, а кроз које је подржано на десетине малих бизниса, теда им је веома драго што је настављена добра сарадња.

Корисници грантова захвалили су се што им је омогућено да реализују своје идеје и започну сопствене бизнисе.

Све активности на реализацији Пројекта „Интегра“ спроводиће и надгледати Преда плус у партнерству са Wентрепренеур Косово, а уз подршку немачке организације АСБ.

Потписивању Меморандума и уговора присуствовао је и директор Одељења за економски развој Небојша Миловановић.

Извор: Општина Грачаница

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон