LokalneNaslovna

Potpisani memorandumi o saradnji Opštine Gračanica i JKP „Ekologija“

Potpisivanjem dva nova memoranduma kao i aneksa ugovora,  opština Gračanica i Javno komunalno preduzeće „Ekologija“ nastaviće saradnju sa ciljem kvalitetnijeg pružanja komunalnih usluga na teritoriji opštine i nabavke nove opreme.

Na poslednjoj sednici Skupštine Opštine Gračanica odbornici su usvojili predlog o povećanju cena usluga Javnog komunalnog preduzeća „Ekologija“ sa 4,68 evra na 6,5 evra što će omogućiti plate radnicima ovog preduzeća, ovo povećanje neće uticati na budžet građana, jer će iznos povećanja u naredne tri godine Ekologiji dotirati opština Gračanica što je danas potvrđeno potpisivanjem ugovora, kao i memorandumima o nabavci nove opreme.

„Još jedna dobra vest, a sve to u cilju da se poboljša rad JKP „Ekologija“, jeste nabavka opreme, ukoliko imate bolju opremu i vaš rad će biti bolji, više ćete prihodovati. Sve ono što bude višak prihoda od troškova koje treba za JKP „Ekologija“ biće usmereno na vanje plate“, poručila je predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić.

Direktor JKP „Ekologije“ Dejan Dimitrijević rekao je da je sa opštinom Gračanica osim povećanja plata dogovorena i nabavka cisterne za pranje ulica, još jedno vozilo za prikupljanje smeća kao i posuda za odlaganje smeća, oko 200 kanti i oko 100 novih kontejnera.

Plate zaposlenih u Ekologiji biće povećane za 10 odsto, a direktor ovog preduzeća, kao i predsednica opštine Gračanica istakli su da će se na poboljšanju ekonomske situacije zaposlenih raditi i naredne godine.

„Plate će biti povećane za 10 procenata u ovoj godini nakon što stigne povratna odluka iz ministasrtva na osnovu  odluke koja je juče usvojena na sednci SO. U narednoj godini možete da očekujete još jedno povećanje“, rekla je predsednica Šubarić.

Javno komunalno preduzeće „Ekologija“ vrši komunalne usluge na teritoriji opštine Gračanica i Novo Brdo, a u ovom preduzeću koje je formirano pre nešto više od tri godine zaposleno je 120 radnika.

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button