ЛокалнеНасловна

Потписани меморандуми о сарадњи Општине Грачаница и ЈКП „Екологија“

Потписивањем два нова меморандума као и анекса уговора,  општина Грачаница и Јавно комунално предузеће „Екологија“ наставиће сарадњу са циљем квалитетнијег пружања комуналних услуга на територији општине и набавке нове опреме.

На последњој седници Скупштине Општине Грачаница одборници су усвојили предлог о повећању цена услуга Јавног комуналног предузећа „Екологија“ са 4,68 евра на 6,5 евра што ће омогућити плате радницима овог предузећа, ово повећање неће утицати на буџет грађана, јер ће износ повећања у наредне три године Екологији дотирати општина Грачаница што је данас потврђено потписивањем уговора, као и меморандумима о набавци нове опреме.

„Још једна добра вест, а све то у циљу да се побољша рад ЈКП „Екологија“, јесте набавка опреме, уколико имате бољу опрему и ваш рад ће бити бољи, више ћете приходовати. Све оно што буде вишак прихода од трошкова које треба за ЈКП „Екологија“ биће усмерено на вање плате“, поручила је председница општине Грачаница Љиљана Шубарић.

Директор ЈКП „Екологије“ Дејан Димитријевић рекао је да је са општином Грачаница осим повећања плата договорена и набавка цистерне за прање улица, још једно возило за прикупљање смећа као и посуда за одлагање смећа, око 200 канти и око 100 нових контејнера.

Плате запослених у Екологији биће повећане за 10 одсто, а директор овог предузећа, као и председница општине Грачаница истакли су да ће се на побољшању економске ситуације запослених радити и наредне године.

„Плате ће бити повећане за 10 процената у овој години након што стигне повратна одлука из министасртва на основу  одлуке која је јуче усвојена на седнци СО. У наредној години можете да очекујете још једно повећање“, рекла је председница Шубарић.

Јавно комунално предузеће „Екологија“ врши комуналне услуге на територији општине Грачаница и Ново Брдо, а у овом предузећу које је формирано пре нешто више од три године запослено је 120 радника.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон