Косово

Представници Српске листе имали су састанак у Приштини са Габријелом Ескобаром и Џефријем Ховенијером

Представници Српске листе предвођени председником проф. др Златаном Елеком имали су данас састанак у Приштини са специјалним представником САД за Западни Балкан Габријелом Ескобаром и амбасадором САД у Приштини Џефријем Ховенијером – наводи се у саопштењу Српске листе.

На састанку се разговарало о проблемима  српског народа на Косову и Метохији са посебним акцентом на једностране потезе Владе у Приштини којима се угрожава опстанак српског народа.

Представници Српске листе су указали на потребу хитне и одлучне  реакције како би се спречио егзодус српског народа коме се одлукама косовских институција угрожавају елементарна људска права. 

Одлука о забрани динара и укидање платног промета 25 година након сукоба, милитаризација општина са српском већином, забрана робног промета са централном Србијом, насилно увођење градоначелника без легитимитета у зграде општина на северу, али и институционални прогон Срба и отимање имовине наших грађана, као и угрожавање функционисања и опстанка  Српске православне цркве на овим просторима захтевају снажну, енергичну и хитну реакцију демократског света чиме би се спречило протеривања Срба са својих вековних огњишта – истакнуто је од стране представника Српске листе на састанку са америчким изаслаником – наводи се у саопштењу Српске листе.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон