ДруштвоЛокалнеНасловна

Шести пут ове године Црвени крст Грачаница организовао добровољно давање крви

У организацији Црвеног крста Грачаница и Завода за трансфузију крви Приштина – Грачаница шести пут ове године организовано је добровољно давање крви.

У просторијама Црвеног крста на Падалишту и овог пута одазив добровољбих давалац крви био је задовољавајући. Мештани грачанице редовно се одазивају свакој акцији добровољног давања крви у циљу да на тај начин помогну онима којима је то неопходно.

„Моја крв ће неком можда много значити и спасити живот, зато позивам све добровољне даваоце крви да то учине данас у просторијама Црвеног крста на Падалишту“ , рекао је Дејан Јевтић, добровољни давалац крви.

Како потврђују и волонтери Црвеног крста и ова акција одвијала се без проблема уз добру организацију, а сви добровољни даваоци прошли су и медицинску проверу.

„Одазив је добар током сваке акције, добровољни давалац крви може бити свака здрава особа од 18 до 65 година, која има преко 50 килограма“, рекла је Теодора Димитријевић волонтер Црвеног крса Грачаница.

Црвени крст Грачаница наставиће и даље, како у овој, тако и у току следеће године са организовањем редовних акција добровољног давања крви.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон