ВестиКосово

Српска листа: Данашњи дан показао како изгледа демократија под Куртијем

Завршена је фарса у организацији режима Аљбина Куртија на северу Косова и Метохије. Данашњи дан је показао више ствари које се морају узети у обзир у наредном периоду, пре свега од стране представника међународне заједнице – наводи се у саопштењу Српске листе.

 Прва је да је Српска листа била дубоко у праву када је позвала српски народ да не учествује у овом Куртијевом игроказу јер је он од самог почетка направљен са циљем да не успе.

 Друго, желимо да јасно поновимо да смо били више него спремни да учествујемо у овом процесу како би видели леђа и сменили ове лажне градоначелнике у нашим општинама, али нисмо желели да играмо игре у режији режима у Приштини којима би се обесмислио читав процес и спречила смена Куртијевих пулена, а онда би они то представили као некакав легитимитет. 

Треће, данашњи дан је показао како изгледа демократија под Аљбином Куртијем, са дугим цевима, специјалцима и оклопним возилима на бирачким местима, камерама које снимају бираче и како се они изјашавају, одборницима у бирачким одборима, бирачким одборима без Срба у њима и брз српског језика на многим бирачким местима. 

 Данашњи дан је показао висок степен јединства српског народа који је остао доследан себи, али и пружио доказ да нису Српска листа и Србија они који застрашују Србе већ Курти и његове илегалне параполицијске јединице што је за резултат имало празне улице на северу Косова и Метохије данас – наводи Српска листа.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон