Косово

Српска листа: Испуњени сви услови за изазивање химанитарне катастрофе у српским срединама на КиМ пред очима читавог света

Охрабрен пасивношћу међународне заједнице по питању укидања динара и забране уласка српске робе на Косову и Метохији антисрпски режим из Приштине на челу са Аљбином Куртијем данас је наредио упад у српске апотеке на северу Косова и Метохије. Пошто је у претходном периоду од наших грађана одузео храну, средства за хигијену, плате, пензије, социјална давања, данас је одузео и лекове чиме је испунио све услове за изазивање химанитарне катастрофе у српским срединама на Косову и Метохији пред очима читавог света – наводи се у саопштењу Српске листе.

Деца, стари,и сви они којима су потребни медикаменти ће остати без лекова због режима у Приштини, чиме се наставља политика ускраћивања права на лечење, као и свих осталих права за наше суграђане. Подсећамо да су  купци у тим апотекама били сви грађани без обзира на националност. Хиљаде српске, али и албанске, бошњачке, ромске, горанске и друге деце је излечено лековима из тих апотека. Ако знамо да је пролеће период у години када су респираторни вируси најприсутнији међу старима и дечијом популацијом, након ове акције очување здравља и лечење се угрожава за најрањивије категорије становништва. И то није случајно, већ намерно и смишљено ускраћивање права и додатна ескалација ситуације на терену.

Имајући у виду да свих ових година ништа није учинио позитивно за грађане на овим просторима, да није отворио ниједну фабрику, аутопут, остало му је да у изборној години сада својим гласачима  свакодневно сервира мржњу према Србима и свему што је српско.

Наравно, овај упад у српске апотеке је поред угњетавања Срба покушај да се скрене пажња јавности са корупционашких афера Куртијевог режима, као и процеса за трговину људима и наркотицима који се воде против његових кандидата за функције у косовским институцијама.

По хиљадити пут јавно понављамо да је одговорност за Куртијева недела према Србима и на представницима међународне заједнице који покушавају да се сакрију и “спасу образ” спорадичним саопштењима. Време када су требали да реагују је давно прошло, шта више сваким даном који прође без конректне реакције према Куртију на терену се огледа као ветар у леђа оваквим Куртијевим антисрпским акцијама – наводи Српска листа.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон