КултураНасловна

Све је то живот-прва збирка песама Марине Митровић из Прилужја

Збирка песама „Све је то живот“ ауторке Марине Митровић, чији стихови говоре о животу на Косову, обичајима, породици и завичају, крајем марта промовисана је у Грачаници. Ова збирка песама одражава најдубља осећања песникиње у тешким временима.

„Збирка песма је објављена прошле године, када је и промовисана на Сајму књига у Београду, а крајем марта први пут је промовисана у Грачаници. Морам да истакнем да су обе промоције протекле веома добро и да сам презадовољна реакцијом публике и критикама“, истакала је Марина Митровић, гостујући у Јутарњем програму РТВ Грачаница.

Збирка песама „Све је то живот“ је подељена у неколико циклуса, а чини је 51 песма.

„У збирци има родољубивих песама, али и породичних и песама посвећених мом оцу, јер сам ја заправо почела да пишем тек после упокојења мог оца. Осим тога, има и песма које обухватају период короне и онлајн наставе. Дакле, све емоције у датим тренуцима пренела сам на папир и тако је настала ова збиркла“, казала је песникиња и додала да и даље пише, али да ће са објављивањем наредне збирке песама мало сачекати.

Марина Митровић рођена је 1985. године у Приштини. Основну и средњу школу завршила је у родној Племетини, а 2007. године дипломирала је на филозофском факултету у Косовској Митровици. Данас живи у Прилужју, а ради као наставник српског језика и књижевности у родној Племетини.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон