ДруштвоКосовоНасловна

Ученици Музичке школе “Стеван Мокрањац” на пријему код председнице општине Љиљане Шубарић

Ученици музичке школе „Стеван Мокрањац“ Лапље Село постигли су запажене резултате на бројним музичким такмичењима и фестивалима. То је био повод да их данас угости лично председница Општине Грачаница Љиљана Шубарић.

– Овим поводом ми смо за ученике припремили погодне поклоне које смо им данас уручили. Деца су била задовољна, измамили смо им осмех на лицима што је и наш циљ. Циљ нам је да им покажемо да општина односно локална самоуправа брине о њима и да им је ветар у леђа за све оно што раде – рекла је председница Оштине Грачаница Љиљана Шубарић.

Ученици музичке школе „Стеван Мокрањац“ већ дужи низ година постижу значајне успехе на фестивалима и такмичењима, како у Републици, тако и на Међународном плану.  Млади музички таленти су понос општине Грачаница а председница Општине Грачаница им је данас захвалила доделом признања и награда.

– Могу да кажем да је била изузетно успешна година. Имали смо изузетно добре резултате, мноштво високих награда, првих, других, трећих награда на престижним такмичењима на којима учествују ученици из много већих музичких школа из региона – рекао је директор музицке школе Стеван Мокрањац Андрија Јовић.

– Ми смо заједно постигли огромне резултате на међународним и републичким фестивалима и такмичењима и ми ћемо наставити да радимо најбоље што можемо да презентујемо нашу Грачаницу, да просто будемо њени амбасадори – рекао је Немања Ђорђевић, професор.

Успеси ученика ове школе постигнути су захваљујући и наставницима и педагозима који са њима предано раде

Судећи по досадашњим успесима, пред младим музичким талентима ове школе је богата каријера.

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон