Косово

Уклоњена ћирилична табла са зграде и ограда испред општине Звечан

Испред зграде општине Звечан данас је уклоњена мобилна ограда а са улаза у зграду и ћирилична табла са натписом “Општина Звечан”.

Ограда је била предходно постављена да би се онемогућио прилаз самој згради, док је пут којим су пролазили грађани био отворен.

На самом улазу у објекат сада је постављена тројезична табла, на српском, албанском и енглеском језику на којој пише „Република Косово“ и „Општина Звечан“, док се са крова зграде вијори косовска застава.

Испред зграде Општине Звечан је стационирано једно оклопно возило специјалне јединице Косовске полиције, припадници специјалне јединице, као и редовне полиције. Шатори се и даље налазе у непосредној близини општине, у којима грађани протестују због немогућности да свој посао обављају у просторијама Општине.

Подсетимо, јединице КФОР-а, повукле су се 25. фебруара испред Општине Звечан, где су остали само припадници Косовске полиције.

КФОР је тада саопштио да се повлачи, јер је проценио да се ситуација „стабилизовала“.

Ипак, њихове снаге су у тој области остале где врше редовне патроле, како би, како је тада саопштено, обезбедиле сигурно окружење за све.

КФОР је био стациониран у и испред општинског објекта у Звечану од 29. маја прошле године, када је дошло до инцидента између припадника КФОР-а и грађана који су протестовали због насилног уласка новоизабраних албанских градоначелника уз асистенцију специјалне јединице Косовске полиције

Извор: Радио Митровица север

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон