НасловнаСрбија

Вучевић: На Куртијевој адреси су организоване криминалне групе, пустите Србе на КиМ да живе нормално

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић демантовао је  оптужбе које је изнео премијер привремених приштинских институција , нагласивши да је епицентар наркокартела и криминалних банди управо у Приштини.

,,То је изгубило сваког смисла. То више нема никаквог смисла то што тај мали тиранин из Приштине говори. Да подсетим малог тиранина из Приштине је да је епицентар наркокартела и криминалних банди управо у Приштини. Да не иде около и не тражи никога ван Приштине. Ако хоће да се бори против криминала,  мора да пође од оног што се дешава у Приштини“, рекао је Вучевић новинарима.

Он је нагласио да Курти наставља да спроводи терор над Србима, желећи да очисти КиМ од њих. 

,,Буквално нико да не остане, онда би они решили питање Косова и Метохије како они желе. И наравно, уништавају културне и духовне споменике“, казао је Вучевић.

Он је оценио да би власт у Приштини желела да српску културну баштину на КиМ и српске манастире упише као своју.

,,То је стадијум у коме већ раде глазуру на злочиначком пројекту – етничког чишћења Косова и Метохије од Срба. И он је највећи тиранин који то спроводи. Тако да то више нема никаквог смисла. Заиста што он говори је ван сваког контекста, нема ни једног доказа. Просто човек вероватно не зна шта ће са својом мржњом“, рекао је Вучевић.

Вучевић је навео да га посебно брине то што је, како је рекао, део представника политике и политичког живота у централној Србији, похвалио и подржао Курти.

,,Говорим о делу опозиције, односно представницима бившег режима, да су се они похвално изражавали о Аљбину Куртију, да су се сагласили са Аљбином Куртијем да Србија, односно представник Србије, треба да буде под санкцијама. То је заиста нешто што никад у историји нисмо имали“, рекао је Вучевић.

Министар је нагласио да је власт у Приштини искористила моменат у коме је Србија изложена, како је рекао, невиђеним политичким притисцима, да су дешавања из Бањске само повод, а да су узроци много дубљи.

,,Суштина и легло криминала је у Приштини, тако да ако ће се Аљбин Курти борити против криминала, на његовој адреси су и наркокартели и организоване криминалне групе“, рекао је Вучевић и позвао Приштину да пусти Србе на КиМ да живе нормално.

Курти је на свом Фејсбук налогу данас изнео тврдње да је, како је написао, ,,паравојни, терористички напад у Бањској организовао клан из Новог Сада, на чијем је челу министар одбране Србије Милош Вучевицћ“.

Извор: Т а н ј у г ; фото: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон