ВестиКосово

Канцеларија за КиМ: Забележен и 500-ти етнички мотивисани инцидент од доласка Аљбина Куртија на власт

Срби се свакодневно сусрећу са немогућим условима за живот на простору Косова и Метохије, а о томе сведочи и податак да је забележен 500. етнички мотивисани инцидент од доласка Аљбина Куртија на власт, а сви они су директна последица антисрпске политике коју спроводи његов режим из Приштине – наводи се у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије поводом напада албанских екстермиста на двадесетогодишњег Србина, на паркингу у Косовској Митровици.

Наиме, пре две ноћи група албанских екстермиста напала је двадесетогодишњег Петра Костића, на паркингу у Косовској Митровици, опљачкала га и мучки претукла, чиме су заокружили алармантни низ етничких инцидената према Србима.

Све Куртијеве политичке одлуке донете су само да загорчају живот Србима на КиМ, а запаљива реторика подстиче насиље и инциденте на терену, од напада на Србе, објекте СПЦ, српску имовину… Чинећи, са једне стране институционално насиље према Србима, и са друге стране подгревајући националну нетрпељивост која доводи до оваквих и сличних физичких напада којих је било у великом броју у претходне три године, режим у Приштини жели да спроведе ново етничко чишћење Срба са њихових вековних огњишта.

Београд ће упркос свим изазовима наставити да спроводи политику мира, али истрајно и упорно тражити да се сваки појединачан инцидент расветли и да починиоци буду процесуирани и адекватно кажњени, јер само тако се Србима могу омогућити елементарни услови за миран и слободан живот на простору КиМ – наводи Канцеларија за КиМ

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон