НасловнаСрбија

Вучић: Још гледамо детаље уговора КЕДС-а и Електросевера, важно да народ има струју

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је задовољан што су Косовска компанија за дистрибуцију електричне енергије (КЕДС) и Електросевер постигли договор, чиме се избегава могућност да народ на северу КиМ остане без електричне енергије.

„Још гледамо детаље, следи потписивање уговора са становништвом. Као што знате, свега 11 одсто људи на северу је плаћало струју, ја сам задовољан што су КЕДС и Електросевер постигли договор и тиме избегавамо сваку могућност да народ на северу КиМ остане без електричне енергије“, рекао је Вучић.

Он је подвукао да је то најважније. „И за нас је било још једно важно питање, да се оваквим споразумом не прејудицира питање имовине и мислим да су то ствари које смо успели да урадимо“, рекао је Вучић.

Косовска компанија за дистрибуцију електричне енергије (КЕДС) саопштила је да је са Електросевером потписала уговор који има за циљ нормализацију дистрибуције и снабдевања електричном енергијом у општинама Зубин Поток, Лепосавић, Звечан и Северна Митровица.

“Нисам добио реакцију међународне заједнице на забрану гласања Србима на КИМ”

Прдседник Вучић рекао је да није добио било какво реаговање представника међународне заједнице поводом тога што је Србима са КиМ забрањено да гласају на предстојећим парламентарним изборима 17. децембра.

„Нисам добио никакву реакцију. Као што сам рекао раније – биће неко њихово саопштење, и то вам је то. Наћи ће опет неки разлог да Србе окриве за нешто. За нас је важно да чувамо своју позицију и да гурамо земљу напред“, рекао је Вучић.

На питање да прокоментарише изјаву лидера Социјалдемократске иницијативе Фатмира Љимаја да ће седмом тачком Охридског споразума влада Аљбина Куртија „дозволити Србији да постане акционар“ државе Косово, рекао да га међусобне свађе приштинских политичара не занимају.

„Стварно да коментаришем Фатмира Љимаја и нема никаквог смисла, нити ћу то да радим, нити ме занимају њихове међусобне свађе и ко ће да буде већи калиф од калифа“, рекао је Вучић.

Извор: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон