Uncategorized

Vučić sa Makronom: Zahvalio sam francuskom predsedniku na spremnosti da čuje stavove Beograda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa predsednikom Republike Francuske Emanuelom Makronom u Granadi, gde je učestvovao na samitu Evropske političke zajednice.

Predsednik Aleksandar Vučić je sinoć razgovarao sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom.

„Na kraju dugog dana, otvoren i sadržajan razgovor sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom o svim važnim pitanjima. Zahvalio sam predsedniku Makronu na spremnosti da čuje stavove Beograda, kao i na ličnom angažmanu u regionu Zapadnog Balkana“, napisao je predsednik Vučić na svom Instagram nalogu.

Председник Вучић јуче је учествовао на самиту Европске политичке заједнице у Гранади, где је имао сусрете са представницима бројних земаља, а са многима је имао и билатералне састанке на којима је разговарао о ситуацију у региону и на КиМ.

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da je Srbija opredeljena za mir i da nema nameru bilo koga da napada.

Inače, predsednik Vučić je u Granadi učestvovao na okruglom stolu na temu: „Energetika, zaštita životne sredine i borba protiv klimatskih promena“.

Lideri EU bi, prema planu, danas trebalo da na zasebnom samitu Evropskog saveta razgovaraju o pripremama Unije za novo proširenje, u svetlu odluke o otvaranju pregovora o članstvu sa Ukrajinom i Moldavijom, koja se očekuje do kraja godine.

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button