Главна / Вести / Косово и Метохија / Вечерас отварање манифестације “Видовдан 2013”

Вечерас отварање манифестације “Видовдан 2013”

slika 2Ово је 24.пут како Дом културе Грачаница и Скупштина града Приштина која организује манифестацију „ Видовдан 2013“ , Канцеларија за Косово и Метохију је један од покровитеља манифестације као и Министраство културе, изјавио је гостујући у јутарњем програму Радио Грачанице , руководилац сектора за културу и односе са црквом Александар Дунђурин .

„ Свечано отварање манифестације „ Видовдан 2013“  је  вечерас  у 20.00 сати у Дому културе Грачаница. Поред ликовне колоније „ Видовдан“,  која траје до 13. јуна , манифестацију ће отворити  и један представник Канцеларије за Косово и Метохију  још  увек нема информација да  ли ће то бити директор Александар Вулин“ истиче Дунђурин.

 

slika 3” Ове године учествује 10 сликара, ово је 15 по реду ликовна колонија која ће трајати десет дана , након тога 25. јуна биће додељена награда  Лонгин за најбољи рад. Ове године ће сликари радити само у  Дому културе Грачаница , неће бити као  предходних година ” рекао је декан Факултета Уметности у Звечану Зоран Фуруновић.

 

 

 

 

Check Also

Новости: Хоће пречицом да бришу Резолуцију 1244, Хоти изнео план како треба да изгледа коначни споразум

Иако је Резолуцију 1244 донео један од најважнијих органа Уједињених нација, организације у коју Kосово …