Главна / Вести / Србија / Скандалозна мапа Србије без Космета и Војводине

Скандалозна мапа Србије без Космета и Војводине

gugl_analitiks_srbijaСКАНДАЛОЗНА МАПА! На Интернет страници Гугл Аналитикс постављена је географска карта Србије на којој је наша земља приказана без своје две покрајине – Косова и Метохије и Војводине!

Када уђете на интернет страницу Гугл Аналитикс и притом желите да отворите страницу Србија, појавиће се географска карта наше земље на којој нема Косова и Војводине.

Премијер Србије Ивица Дачић каже за Телеграф  да је реч о “скандалозној провокацији”.

– Постављање мапе Србије на Гуглу без Војводине и Косова је скандал и провокација Србије, на коју ћемо знати да одреагујемо. Ово није први пут да се срећемо са сличним провокацијама – каже премијер.

Министар грађевине и урбанизма у Влади Велимир Илић каже да оваква провокација не заслужује коментар.

– Слика Србије без Војводине и Косова је обична провокација! Њу је поставио неко ко очигледно не мисли добро нашој земљи. Војводина је у Србији и српска то свако зна, а коме то треба да потура овакве ствари, стварно не знам – каже Илић.

Министарка енергетике Зорана Михајловић каже  да јој се нимало не допада вест да је Србија приказана без њене две покрајине.

– Та вест просто није реална. Политика Владе и државног врха је јасна, а то је да је Србија јединствена – категорична је Михајловићева. Извор: Телеграф

Check Also

Чадеж предао теренска возила и агрегате за угрожена места

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж посетио је данас општину Лебану, где је предао као …