НасловнаСрбија

Вучић: И најгори разговор са Приштином бољи је од тога да разговора нема

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је важно да Београд и Приштина разговарају и воде дијалог, иако је јасно да премијер привремених пирштинских институција Аљбин Курти не жели дијалог.

„Важно је да се разговара, да водимо дијалог, иако знамо да од тога нема ништа, јер Курти никада није желео дијалог. Ми желимо дијалог, ми желимо формирање Заједнице српских општина, спровођење онога што смо договорили, поготово Бриселског споразума, који је потписан пре готово 11 година. Плашим се да немамо саговорнике за то, али и најгори разговор бољи је од тога да разговора нема“, изјавио је Вучић.

Вучић је у Пекингу, где присуствује самиту иницијативе „Појас и пут“, на питање новинара да прокоментарише наводе појединих медија да „малтретира“ Србе на КиМ, рекао је да је најпре био за то да се учествује на изборима на северу, а да Срби са КиМ нису били за то.

„А онда сам рекао да подржавам сваку њихову одлуку. Увек ћу подржати сваку одлуку Срба са КиМ, чак и када није ни у њиховом, ни у нашем свеукупном интересу. Морате да будете уз те људе и када је лако и када је тешко“, рекао је Вучић.

Говорећи о Србима са КиМ, Вучић је рекао да никада никога не приморава, нити то може да учини.

„Нити сам ја власник њихових живота, нити њихове будућности. Ја сам им рекао да су промењене околности, па да би било добро да размисле и да их ја молим за то“, навео је Вучић.

Он је додао да су се многи политичари у нашој земљи, после догађаја у Бањској, окренули и напали сопствени народ.

„Само су им Срби били криви. Ја то нисам радио, иако ми је било најтеже. Ноћима нисам спавао због притисака и претњи. Морате да будете јаки и тврди кад је вашем народу тешко и да будете уз њега, а не само кад је лако. Кад је велико весеље и кад је све добро свима, тада имате њих 500 који долазе на журке и рођендане. Кад је тешко и када имате демонстрације испред своје куће, нема њих двоје-троје да се скупе“, приметио је Вучић.

Напади на мене нису вредели, јер народ зна кога интересује његова земља

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да за опозицију ништа не ваља од тога шта он говори и да ће се доћи до тога да га назову криминалцем и убицом.

„Ништа не ваља од онога што каже Вучић. На крају дана ће доћи до тога да кажу да је Вучић најомраженији, најодвратнији на свету, криминалац је, убица је. Ја сам криминалац, а немам ниједан рачун у иностранству, у АПР-у немам пријављен ниједан динар, а он је поштен човек за 619 милиона евра које је сам пријавио“, рекао је Вучић.

Коментаришући наводе опозиције да не сме да буде ни на једној листи, Вучић је опозицији упутио питање зашто им на тај начин смета, када делује да им тиме, у ствари, чини услугу и олакшава изборну победу.

Како каже, сви напади на њега у претходним годинама ништа нису вредели, јер народ зна ко је вредан, одговоран, озбиљан и кога интересује његова земља.

Одговарајући на новинарско питање у вези са тврдњама лидера Странке слободе и правде Драган Ђиласа о успеху Српске напредне странке на предстојећим парламентарним изборима, Вучић је рако да је лако бити неоговоран и не говорити истину.   

Он је истакао да је однос извршених медијских напада на њега и опозицију за последњих пет година у односу 1 према 270. 

„То значи један напад на њих, а 270 напада на мене. Ми ћемо те бројеве ускоро показати“, истакао је председник.

Како је рекао, неће се крити, пошто подржава ону политичку опцију која води земљу у будућност, која је одговорна, озбиљна и неће да понизи нашу земљу.

Упитан да коментарише поступак лидера Новог ДСС-а Милоша Јовановића који се, према наводу новинарке, „прикључује Странци слободе и правде Драгана Ђиласа“, Вучић је рекао да људи виде да су се они договорили.

„Ја сам говорио раније да су они сви исти, али ми људи нису веровали. Хвала што сте то рекли, Важно је да сви грађани знају да између вас и Ђиласа нема никакве разлике“, нагласио је Вучић.

Он је рекао да се узда у народ, одговорност и озбиљност у Србији.

„Сва моја вера у људе показала се као исправна“, нагласио је он. 

Извор: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон