ЛокалнеНасловна

Социјалном предузећу уручена нова машина за обраду материјала

Председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић обишла је Социјални инкубатор у Грачаници, којем је преко Канцеларије ЕУ – Програм за стабилизацију заједница 4 допремљена ЦНЦ машина за обраду различитих материјала.

Председница Шубарић, заједно са директором за економски развој Небојшом Миловановићем, је посету Социјалном инкубатору искористила да са руководиоцима разговара о изазовима са којима се суочавају. Представници Социјалног предузећа госте су упознали са ручним и другим уникатним радовима које израђују.

Том приликом званично им је уручена неопходна ЦНЦ машина за израду уникатних радова, односно за компјутерску 3д обраду дрвета и других материјала. Уз машину добијен је и комплетан софтвер и још пуно програма, како би се одмах оспособила за рад.

Социјално предузеће у Грачаници настало је кроз пројекат Европске уније у сарадњи са Општином Грачаница са циљем оснаживања рањивих група и особа са инвалидитетом.

У њему своје време проводе и различите активности реализују особе са инвалидитетом и штићеници куће за омладину – млади без родитељског старања.

Председница Шубарић је казала да ће општина Грачаница и у наредном периоду посебну пажњу усмерити на помоћ и подршку осетљивим групама друштва посебно када је реч о особама са инвалидитетом на територији општине Грачаница.

Извор: Општина Грачаница

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон