KosovoNaslovna

Vučić: Sledeće nedelje idem u Brisel, verujem da će Beograd pronaći izlaz

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je razgovor sa predstavnicima „velike petorke“ bio težak i da za nas tu nije bilo lakih tema, ali da ne može da priča o detaljima, jer je, kako kaže, takav dogovor. 

„Ali razumem se sve oko Kosova i Metohije, za nas je izuzetno teško. I sada nešto što bih rekao građanima, pošto ljudi misle da je to samo zbog Banjske. To je taktički bilo užasno za nas, donelo katastrofalne trenutne i višenedeljne ili višemesečne posledice“, rekao je Vučić.

Predsednik je podsetio da je, u strateškom smislu, njihov jedini cilj da na kraju Srbija prizna nezavisno Kosovo. 

„Tako da, jel bi bio razlog Banjska ili bi bio razlog neki drugi, može nešto u tom taktičkom smislu da promeni, ali suštinski ta politika odnosa prema Srbiji koja je prisutna uvek ima prednosti, jer 22 od 27 zemalja EU, najmoćnije zemlje, su priznale nezavisnost Kosova i Sjedinjene Američke Države pogotovo, onda vam je jasno kako stvari stoje. Tako da, za nas tu nema lakih stvari, ali se nadam da ćemo uspeti da, i verujem ako to mogu da kažem i da umirim ljude, uspeti da pronađemo neki izlaz i da Srbija nastavi da gura, i ne samo dobrim putem, već čineći velike uspehe u svojoj ekonomiji i izgradnji infrastrukture, poboljšanju zdravstvenih usluga za naše građane“, rekao je Vučić za Pink.

Predsednik je najavio da će u četvrtak, petak, ići u Brisel gde će tema biti Kosovo i Metohija i naglasio da veruje da će Beograd uspeti da pronađe izlaz da Srbija nastavi da gura, da istovremeno sačuvamo srž naše nacionalne politike i naših nacionalnih interesa.

Kaže i da građani ne treba da brinu.

„To je naš posao mi ćemo se izboriti“, rekao je Vučić i dodao da može da se desi da će i predsedica vlade Ana Brnabić po povratku iz Njujorka, u to vreme biti u Briselu, ali različitim povodom.

„Ja da nagrabusim oko Kosova, a ona nekim lepšim povodom“, rekao je predsednik i dodao da se razume da je sve oko KiM za nas teško.

„Naše je da se borimo i izborićemo se, da li je to prijatno, nije“, rekao je on.

Izvor: T a n j u g

Prikaži još

Povezani artikli

Back to top button