КосовоНасловна

Вучић: Следеће недеље идем у Брисел, верујем да ће Београд пронаћи излаз

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је разговор са представницима „велике петорке“ био тежак и да за нас ту није било лаких тема, али да не може да прича о детаљима, јер је, како каже, такав договор. 

„Али разумем се све око Косова и Метохије, за нас је изузетно тешко. И сада нешто што бих рекао грађанима, пошто људи мисле да је то само због Бањске. То је тактички било ужасно за нас, донело катастрофалне тренутне и вишенедељне или вишемесечне последице“, рекао је Вучић.

Председник је подсетио да је, у стратешком смислу, њихов једини циљ да на крају Србија призна независно Косово. 

„Тако да, јел би био разлог Бањска или би био разлог неки други, може нешто у том тактичком смислу да промени, али суштински та политика односа према Србији која је присутна увек има предности, јер 22 од 27 земаља ЕУ, најмоћније земље, су признале независност Косова и Сједињене Америчке Државе поготово, онда вам је јасно како ствари стоје. Тако да, за нас ту нема лаких ствари, али се надам да ћемо успети да, и верујем ако то могу да кажем и да умирим људе, успети да пронађемо неки излаз и да Србија настави да гура, и не само добрим путем, већ чинећи велике успехе у својој економији и изградњи инфраструктуре, побољшању здравствених услуга за наше грађане“, рекао је Вучић за Пинк.

Председник је најавио да ће у четвртак, петак, ићи у Брисел где ће тема бити Косово и Метохија и нагласио да верује да ће Београд успети да пронађе излаз да Србија настави да гура, да истовремено сачувамо срж наше националне политике и наших националних интереса.

Каже и да грађани не треба да брину.

„То је наш посао ми ћемо се изборити“, рекао је Вучић и додао да може да се деси да ће и председица владе Ана Брнабић по повратку из Њујорка, у то време бити у Бриселу, али различитим поводом.

„Ја да награбусим око Косова, а она неким лепшим поводом“, рекао је председник и додао да се разуме да је све око КиМ за нас тешко.

„Наше је да се боримо и изборићемо се, да ли је то пријатно, није“, рекао је он.

Извор: Т а н ј у г

Прикажи још

Повезани артикли

Бацк то топ буттон