Главна / Друштво / Почели радови на изградњи зелене пијаце у Грачаници

Почели радови на изградњи зелене пијаце у Грачаници

pijacagracanicaЗелена пијаца се гради у близини главног моста у Грачаници. Предвиђено је да пијаца буде отвореног типа са 15 тезги.

Простор намењен пијачним услугама у Грачаници не постоји, скоро једну деценију произвођачи млечних и месних производа, али и поврћа и воћа, своје производе излажу у главној улици у Грачаници, односно поред самог магистралног пута Приштина-Гњилане.

Иницијативом Општине Грачаница, а у жељи да се обезбеди простор како би продавци могли да пласирају своје домаће производе, направљен је план за изградњу зелене пијаце са тезгама. Радови на израдњи овакве једне пијаце почели су данас.

„Предвиђено је да пијаца буде отвореног типа, са око 15 тезги. У оквиру пројекта предвиђен је простор за продају воћа и поврћа, али и објекат затвореног типа за продају месних и млечних производа“, каже архитекта Љубиша Јанићијевић.

Нова зелена пијаца у Грачаници биће смештена у непосредној близини главног моста, у уређеном простору, где ће, након изградње, продавци моћи у нормалним условима излагати своју робу, а купци добијати здраву и домаћу храну.

 

Check Also

Приштина: Омбудсман тражи од медија да не објављују имена лица који се налазе у карантину

Поводом текстова који су се претходних дана нашли на порталима  неких косовских медија у којима …