Главна / Вести / Косово и Метохија / Листа “Српска” једина опција

Листа “Српска” једина опција

Влада Србије подржала је листу “Српска” на локалним изборима на Косову и Метохији и неће пристати на уцене странке Слободана Петровића, изјавио је данас министар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин.

Он је додао да ће 12.700 људи са севера КиМ, који су били уписани у српске бирачке спискове, али нису постојали у бирачким списковима друге стране, моћи да гласају на локалним изборима на Косову 3. новембра.

Он је гостујући на РТС-у рекао да је проблем и даље остао са 39.000 Срба који су поднели захтев да гласају из Србије. Вулин је подсетио да је прво било спорно да ли уопште ти људи постоје, затим да ли је захтев потписао један човек или 39.000 људи, да би се данас дошло да тога да свима недостаје неки документ.
“Ако треба, довешћемо све те људе у општине у којима су живели. Они су схватили да тих 39.000 људи мења политичку сцену КиМ. То је важно зато што је то начин да, на пример у Ђаковицу вратимо одборнике којих тамо нема”, нагласио је Вулин.

Вулин је додао да Самостална либерална странка Слободана Петровића коју подржава приштинска страна покушава да добије легитимитет Владе Србије, али да тог легитимитета неће бити, јер је влада подржала листу Грађанска иницијатива српска.
“Ми верујемо одређеним људима и хоћемо да они спроводе државну политику. Не постоји ниједна друга српска листа која је у свим општинама, не само где су Срби већина већ и у мањинским, где су протерани”, нагласио је Вулин.

Министар без портфеља је нагласио да је врло интересантно да Приштини смета он који позива Србе на изборе, а не сметају јој они који позивају на бојкот и додао да Приштина није искрена када каже да жели да Срби изађу на изборе.

Вулин очекује добар одзив грађана на изборима на КиМ и најавио долазак премијера Ивице Дачића, али и првог попредседника Владе Александра Вучића на КиМ.
“Спровели смо малу анкету кога желе да виде грађани КиМ и они су се изјаснили да желе да виде Вучића и видеће га ускоро”, закључио је Вулин.

Извор: Тањуг

Check Also

Председник Поповић разговарао са новоименованим амбасадором Мађарске

Председник општине Грачаница Срђан Поповић примио је данас новоименованог амбасадора Мађарске на Косову Јозефа Бенцеа …